Hirdetés
. Hirdetés

Ipari szoftverek egyetemeknek

|

Folyamatszimulációt és folyamatirányítást támogató Honeywell szoftverek segítik két hazai egyetem diákjainak felkészülését.

Hirdetés

A veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán a Honeywell BLEND és SAND alkalmazásait telepítették, ezek segítségével a diákok a termelésprogramozáshoz és -menedzsmenthez kapcsolódó gyakorlati és kutatási feladatokat végezhetik el. A BLEND a kőolajipari termékek optimális összetételének meghatározására alkalmas, a SAND pedig a raktározási és disztribúciós készletek tervezésénél és irányításánál nyújt segítséget. Emellett a hallgatók rendelkezésére áll egy üzemműködést szimuláló csomag, a Honeywell UniSim Design Suite is, fejlett folyamatirányítási és -optimalizálási termékekkel és szolgáltatásokkal.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Számítástudomány Alkalmazása Tanszékének professzora, Bertók Botond elmondta: a Honeywell alkalmazásainak két jelentős hozadéka is van hallgatóink számára. Egyrészt a folyamat-szimulációs és -menedzsment feladatok megoldása segíti azok megértését, másrészt pedig megismerik egy komplex szoftver használatát, amit később szakmai munkájuk során tudnak hasznosítani.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak már rendelkezésére áll a UniSim Design Suite. Az intézmény hamarosan elkezdi alkalmazni a Profit Suite-ot is az olyan tárgyak oktatásánál, amelyek a dinamikai szimuláció és kémiai folyamatellenőrzés témaköreivel foglalkoznak. Dr. Mizsey Péter, a BME Kémiai és Környezeti Folyamatmérnöki Tanszékének professzora szerint a programot már használó doktorandusz hallgatók pozitív visszajelzései alapján azt tervezik, hogy a UniSimet az alsóbb évfolyamokon is bevezetik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.