Hirdetés
. Hirdetés

Obama kormányában a Google elnöke?

|

A spekulációk szerint Eric Schmidt kereskedelmi- vagy pénzügyminiszter is lehet Amerikában.

Hirdetés

Amerikában egyre nagyobb találgatások kaptak szárnyra azzal kapcsolatban, hogy a Google elnöke, Eric Schmidt szerepet vállalhat Barack Obama kormányában. Az elnök frissíti a kabinetet, és washingtoni információk szerint Schmidt hosszú távú támogatása Obama iránt most kifizetődik, egy kormányzati szerep keretében.

A legtöbb forrás szerint Schmidt kereskedelmi- vagy pénzügyminiszter lehet Obama kormányában. Kiemelték azt is, hogy a Google 1,9 milliárd dollárt adományozott a mostani választások alatt a demokratáknak, illetve, hogy a jelenlegi kormány egy, a Google ellen folyó kellemetlen vizsgálatot is megszüntetne.

A Washington Examiner utal arra is, hogy Obama 2007-ben meglátogatta a Google főhadiszállását, illetve, hogy Schmidt is jelen volt az elnök mellett az első megválasztása utáni sajtótájékoztatón. A helyzet ugyanakkor felveti a kérdést, hogy milyen következményei lehetnek egy ilyen szoros szálnak egy nemzet kormánya és egy olyan vállalat között, amely rengeteg adattal bír minden állampolgárról, szerte a Földön.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.