Hirdetés
. Hirdetés

A vállalat digitalizálása

|

A Software AG analitikát és komplex eseménykezelést ötvöző in-memory platformjával a vállalatok nemcsak a döntésekhez szükséges üzleti betekintésre tehetnek szert valós időben, hanem a változásokra ugyanilyen gyorsan válaszolhatnak is. Az ehhez szükséges folyamatok kialakításához most felhőalapú közösségi eszközöket kínál a cég.

Hirdetés

A Software AG a Hannoverben múlt héten lezajlott CeBIT 2013 kiállításon jelentette be az ARIS és a webMethods 9.0-s verziójának elérhetőségét. Az egymással integrált folyamatmodellező és -implementációs platform új verziója – amelyet a cég tavaly ősszel megrendezett ProcessWorld 2012 konferenciáján ismertetett előzetesen – a gépi memóriában futó adatbázisok támogatásával, valamint a helyben, illetve magán- vagy nyilvános felhőben működő rendszerek és alkalmazások összekapcsolására szolgáló megoldásokkal minden eddiginél nagyobb rugalmasságot, méretezhetőséget és teljesítményt ad a folyamatok teljes életciklusának kezeléséhez, a nagy adatmennyiségek gyors elemzésében rejlő lehetőségek kiaknázásához.

A folyamatokhoz fűződő együttműködést az ARIS és a webMethods 9.0 felhőben és mobileszközökön elérhető, közösségi kollaborációs eszközökkel és adminisztrációs felületekkel, vezetői műszerfalakkal segíti, üzleti és informatikai oldalon egyaránt.

– A Gartner által azonosított négy megatrend, a Big Data, a felhő, a mobil és a közösségi technológiák hatására az informatika területe forradalmi átalakuláson megy keresztül – mondta Karl-Heinz Streibich, a Software AG vezérigazgatója a hannoveri sajtótájékoztatón. – Versenyképességének megőrzése érdekében ezért minden vállalatnak ki kell alakítania egyedi, digitális stratégiáját a négy technológia alapjain. A jövőben a versenyben maradás ugyanis mindinkább azon múlik majd, hogy a vállalat mennyiben képes a valós idejű adatokból nyert információk alapján, hatékony együttműködés eredményeként azonnali döntéseket hozni, és agilis üzleti folyamatok által ugyanilyen gyors intézkedéseket tenni.

A ma még nagyrészt IT-silókba rendezett vállalati informatikai környezetek rendkívüli módon megnehezítik, vagy egyenesen lehetetlenné teszik az ehhez szükséges rugalmasság, teljesítmény és hatékonyság elérését. A Software AG Suite részeként ezért olyan folyamat-, integrációs, nagyadat- és tranzakciós platformokat, eszközöket és szolgáltatásokat kínálunk, amelyekkel a szervezetek lépést tarthatnak a négy megatrendből táplálkozó, minden eddiginél nagyobb horderejű változással.

Eredeti intelligencia-platform
A Software AG-hoz tartozó Terracotta új Big Data terméke, az In-Genius üzleti intelligencia-platform a különböző forrásokból – közöttük tranzakciós rendszerekből, mobileszközökből és szenzorokból – származó nagy adatmennyiségek valós idejű elemzését és a betekintésre alapozott intézkedések azonnali végrehajtását egyaránt támogatja.

– A digitális eszközök és a felhasználók által létrehozott adatmennyiség robbanásszerű növekedése egészen új követelményekkel szembesíti az értékes információk kinyerésére törekvő szervezeteket – mondta Robin Gilthorpe, a Terracotta vezérigazgatója. – Az ipari internet megjelenése, a gépek egymás közti kommunikációjának rohamos fejlődése tovább növeli a komplexitást, immár szenzorok milliárdjai is szállítják az elemzésre váró adatokat. A valós idejű elemzés ráadásul önmagában kevés lehet, ugyanilyen fontos, hogy a szervezet az üzleti betekintés alapján azonnal dönthessen és megtegye a szükséges lépéseket.

A Terracotta In-Genius ezért a gépi memóriában futó adatbázis mellett a webMethods technológiájára épülő üzenet- és eseménykezelő (LLM és CEP) komponenseket is tartalmaz, amelyek a vezérigazgató szerint minden más in-memory megoldástól megkülönböztetik. A Terracotta platformját a pénzügyi szervezetek például a gyanús tranzakciók észlelésére és a károkozás megakadályozására, a gyártó cégek az ellátási lánc optimalizálására, a kereskedő vállalatok azonnali, mégis személyre szabott ajánlatok készítésére, a közműszolgáltatók intelligens elosztóhálózatok működtetésére, az egészségügy a betegek monitorozására, a kormányzatok a közlekedés irányítására és a terrortámadások elhárítására használhatják majd. Az In-Genius idén ősszel kerül forgalomba, de a Terracotta több ügyfele, közöttük a PayPal már jelenleg is használja.

Az In-Genius a Terracotta in-memory adatplatformjának szintén most bejelentett és önálló megoldásként már elérhető, új verziójára épül. A BigMemory 4.0 akár 60 százalékkal gyorsabb adatelérést biztosít, mint elődje, így a petabájtos nagyságrendű adatkészletek elemzéséhez is rugalmasan méretezhető. A gépi memóriában kezelt adatok visszatöltése – például karbantartást vagy katasztrófahelyzetet követően – szintén gyorsabbá vált, a teljesítménynövekedés ilyen esetekben akár 10-szeres is lehet. A BigMemory 4.0 új felügyeleti konzolt kapott, a testre szabható, web-alapú műszerfalak segítségével a felhasználók kifinomult módon kezelhetik az adatkészleteket az elosztott környezetben, és monitorozhatják a feldolgozás folyamatát. Az adatplatform új verziójának éles környezetben használható, ingyenes változata is letölthető a terracotta.org címről.

Közösség a folyamatoptimalizálásban
Az ARIS folyamatmenedzsment-platform mostantól elérhető, 9.0-s verziójának új alkotóeleme, az ARIS Connect olyan közösségi funkciókat kínál magán-, illetve hibridfelhő-környezetben bevezethető szolgáltatás formájában, amelyek által az üzleti felhasználók is szorosabban bevonhatók a folyamatok tervezése, modellezése és optimalizálása körül zajló együttműködésbe.

Az ARIS Connect az informatikai szakemberek munkáját új, kontextus-alapú kezelőfelülettel és továbbfejlesztett folyamatvizualizálással segíti, amelyet a Software AG az idei CeBIT-en mutatott be először. Az üzleti felhasználók a közösségi hálókról ismert, könnyen áttekinthető és testre szabható kezelőfelületen érhetik el a folyamatok leírását, követhetik a folyamatokkal kapcsolatos tevékenységeket és léphetnek kapcsolatba a munkában részt vevő kollégákkal. Ugyanitt az ARIS MashZone segítségével létrehozott műszerfalak is elhelyezhetők, amelyeken valós időben követhetőek a fő teljesítménymutatók, a felhasználók így azonnal értékelhetik is a folyamatok működését.

A folyamatmodellezést a vállalat üzleti céljaival összehangoló, fejlett analitikai képességekkel rendelkező ARIS 9.0 a folyamatokról szóló információkat, a monitorozásra szolgáló műszerfalakat HTML5-alapú klienstechnológiájával egyszerre többféle formátumban, különböző mobileszközökön is elérhetővé teszi. A Software AG arra számít, hogy a több mint 200 ezer tagot számláló ARIS közösség számos mobilalkalmazást is fejleszt majd az ARIS Connecthez.

A felhőalapú ARIS Connect segítségével a vállalatok nemcsak hatékonyabban dolgozhatnak a folyamatok bevezetésén és átalakításán, hanem a munkát is sokkal gyorsabban kezdhetik meg. A Deloitte például minden BPM projekthez külön infrastruktúrát alakít ki, ami korábban az eszközök beszerzése és beüzemelése miatt hetekbe is beletelt. Az ARIS Connect szolgáltatással az átfutási idő percekre csökkent, mivel az érintett kollégák egyszerű meghívásával a csoport máris indíthatja a projektet, a vállalat nagyságrendekkel gyorsabban tud reagálni a változásokra.

Felhőkbe ívelő integráció
A második negyedévben kerül forgalomba a webMethods 9.0, a Software AG szállítófüggetlen implementációs platformjának új verziója, amellyel a vállalatok könnyebben integrálhatják rendszereiket a nagygépektől kezdve a felhőkörnyezeteken át a mobileszközökig. Az integráció által a vállalatok egyszerűbben és gyorsabban begyűjthetik a különböző rendszerekben keletkező, elemezni kívánt adatokat, és az így kapott információkat is könnyebben eljuttathatják a jogosult felhasználókhoz, azaz beruházásaik értékét megőrizve, meglévő rendszereikre építve tehetnek eleget az új követelményeknek.

A webMethods 9.0-t a Software AG szorosan integrálta a Terracotta rugalmasan méretezhető BigMemory technológiájával. A platform így például nagy teljesítményt biztosít az adatok helyi, illetve elosztott környezetben történő gyorsítótárazásához, és a nagyméretű XML fájlok memóriában történő feldolgozásával gyorsabb, egyszerűbb fejlesztést tesz lehetővé.

Az új verzió része a webMethods CloudStreams, az iparág első, in-memory vállalati szolgáltatásbusza, amellyel a vállalatok könnyen és hatékonyan kapcsolhatják össze a felhőben, a mobileszközökön és a helyben üzemelő alkalmazásaikat, és teljes körű irányítást valósíthatnak meg az integráció felett.

A webMethods 9.0 emellett az interaktív mobilalkalmazások biztonságos fejlesztését és bevezetését segítő Mobile Suite csomagot és az Infostreams megoldást is magába foglalja, amellyel a valós idejű információk és eseményfolyamok eljuttathatók az arra jogosult felhasználókhoz, függetlenül attól, hogy milyen digitális eszközt használnak.

A Software AG az Adabas, a BigMemory és a Hadoop közötti integráció első prototípusát is demózta Hannoverben. A felhőben elérhető adatkészletek és a házon belül működő, tranzakciós rendszerekből származó adatok együttes, memóriában történő elemzésével a vállalatok saját teljesítményükről és a piacok viselkedéséről egyaránt teljes körű képet nyerhetnek, valós időben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.