Hirdetés
. Hirdetés

Alkalmazáskonténerezés a Lenovóval

|

A gyártóipartól a kereskedelmen át a távközlésig a Lenovo iparági megoldásokkal gyorsítja az adatközpont és az üzlet intelligens átalakítását. Amit digitalizációhoz szállít, azt saját gyáraiban is sikerrel alkalmazza.

Hirdetés

Ipar 4.0-s átalakulásukban a dolgok internetére (internet of things, IoT) építő gyártó vállalatok informatikai és gyártási környezetük összekapcsolásával érnek el nagyobb agilitást, rugalmasságot és hatékonyságot - és ezt teszi a Lenovo is csúcstechnológiás termékeket előállító gyáraiban. Minthogy a digitális transzformáció az alkalmazások hatékony fejlesztését és gyors bevezetését feltételezi, a Lenovo száznál több, saját fejlesztésű rendszert és sok tesztkörnyezetet is magába foglaló, teljes IT környezete folyamatosan változik és gyakran frissül. Bonyolítja mindennek kezelését, hogy az öröklött rendszerek némelyike nehezen tartja ezt a tempót, miközben a legnagyobb agilitást követelő, rövid életciklusú alkalmazásokat a felhőbe kell vinni.

Hirdetés

A hibrid környezetben jelentkező, összetett követelmények könnyebb teljesítése érdekében a Lenovo platformszolgáltatás (PaaS) beveztéséről döntött, és a megvalósításhoz a Red Hat OpenShift konténerplatformját választotta. A nagyvállalati szintű nyílt forráskódú szoftverek legnagyobb szállítójához szoros együttműködés köti, így a platform több hónapos kiértékelését is mélyreható technológiai és kutatói-fejlesztői párbeszéd kísérte. Az OpenShift a Lenovo saját automatizációs platformjával együtt átfogó PaaS képességeket és eszközöket ad az erőforrások kezeléséhez, az alkalmazásbevezetés automatizálásához és a naplóadatok elemzéséhez, az eredmények vizualizálásához is. Míg korábban a követelményeknek megfelelően konfigurált, új IT infrastruktúra megépítése legalább egy hétbe telt, addig a Red Hat OpenShift konténerplatformján a Lenovo informatikai csapata percek alatt igény szerinti, új rendszert tud adni az üzletnek.

Tesztkörnyezetét is következetesen egységesítette a Lenovo a konténerplatform segítségével. Bevezetése előtt az üzemeltetőknek kellett szinkronban tartaniuk az éles és a tesztrendszereket, ami idő- és munkaigényes feladat volt, mivel a különböző szerepkörökben dolgozó szakembereknek a folyamat során több mint tíz eljáráson kellett végigmenniük. A Red Hat OpenShift platformmal viszont mindezt automatizálni tudta a Lenovo, így még a nagy méretű környezetek másolása és az adatok tesztek futtatásához történő előkészítése is rendkívül gyorssá vált - a DevOps folyamatok eddiginél jóval hathatósabb támogatásával pedig a gyártó jelentős versenyelőnyhöz jut.

A Lenovo ezért az OpenShift konténerplatform mellett a Red Hat további nagyvállalati termékeit, például Enterprise Linux operációs rendszerét és JBoss alkalmazásplatformját is informatikai környezetébe illeszti további transzformációjának fontos elemeként. Mint ismeretes, a Red Hatet időközben felvásárló IBM teljes szoftverportfólióját elérhetővé teszi az OpenShift konténerplatformon, ami továbbnöveli a digitalizáció lehetőségeit a Lenovónál és ügyfeleinél egyaránt.

Dobozolt adatközpont a hálózat peremére

Technológiai partnereivel együttműködve a Lenovo számos más iparág szereplőinek is integrált megoldásokat ad informatikai környezetük és üzletük intelligens átalakításához.

Az online médiaszolgáltatások, a videó alapú kommunikáció és megfigyelés, valamint az okoseszközök széles körű elterjedésével rohamosan nő a hálózati sávszélesség iránti igény, amit a szolgáltatók a hálózati funkció virtualizálásával (NFV) szolgálhatnak ki a legkönnyebben. A távközlési ökoszisztéma globális partnereként a Lenovo Data Center Group (DCG) adatközponti megoldásokat szállító üzletága az Intellel és a VMware-rel közösen nyílt forráskódú hardver- és szoftvermegoldásokat fejlesztett és referenciaarchitektúrákat tervezett, amelyekkel a szolgáltatók egyszerűbben és gyorsabban készíthetik fel adatinfrastruktúrájukat az ötödik generációs (5G) hálózati technológiákra és a dolgok internetére (IoT) épülő alkalmazások kiszolgálására. A távközlési cégek ezekkel az NFV megoldásokkal végponttól végpontig, teljes hálózatukban fokozhatják a szolgáltatások agilitását, miközben lényegesen egyszerűbbé válik számukra az infrastruktúra felügyelete, így költségeiket is jelentősen csökkenthetik.

Lenovo ThinkSystem SR650

Minthogy a Lenovo tavaly csatlakozott az Intel Select Solutions for NFV partnerprogramjához is, a legendásan megbízható ThinkSystem SR650/SR630 szervereiből és Ethernet kapcsolóiból, valamint Intel és Mellanox hálózati adapterekből (NIC-ekből), a Red Hat OpenStack konténerplatformjából és más elemekből felépülő referenciaarchitektúrákat különböző - kis késleltetéstű, titkosítással és tömörítéssel dolgozó - munkaterhelések kiszolgálására optimalizálta, például az Intel adattitkosítást és -tömörítést gyorsító Quick Assistant technológiájával. Az üzlet igényeire szabott megoldások megtervezését, bevezetését, 24/7/365 támogatását és gyors, rugalmas méretezését a Lenovo TrueScale infrastruktúra szolgáltatásain keresztül biztosítja.

A Scale Computing HC3 Edge infrastruktúra szoftvereit saját szervereivel és tárolóival integrálva a Lenovo peremhálózati (edge computing) megoldásokat kínál a földrajzilag elosztott, egymástól távol eső és helyszíni IT-csapatot nélkülöző telephelyeket működtető vállalatoknak a kereskedelem, az oktatás, a gyártóipar területén, valamint a pénzügyi és a kormányzati szektorban is. A nagy szervezetek, mint például a kiterjedt áruházláncok, egyre több alkalmazást vezetnek be távoli helyszíneken nyitott üzleteikben, irodáikban és fiókjaikban, hogy a dolgok internetére (IoT) is támaszkodva új szolgáltatásokkal javítsák az ügyfelek kiszolgálását - ezek az alkalmazások pedig mind nagyobb feldolgozási kapacitást, rugalmasan méretezhető, nagy teljesítményű, ugyanakkor minimális felügyelet mellett is megbízhatóan működő infrastruktúrát követelnek, minél közelebb az adatok keletkezési helyéhez.

Lenovo ThinkSystem SE350

Hardvermegoldásait a nyílt forráskódú HC3 Edge virtualizációs platformmal integrálva - a szoftvereket gyárilag előre telepítve - a Lenovo olyan hiperkonvergens infrastruktúra megoldást, készüléket (appliance) hozott létre, amely dobozba zárt adatközpontként egyszerűen és gyorsan telepíthető, virtualizált erőforrásainak köszönhetően rugalmasan skálázható, és könnyen, távolról felügyelhető. A vállalatok igény szerint további készülékek hozzáadásával zökkenőmentesen méretezhetik peremhálózati környezetüket, és hibatűrő fürtöket is kialakíthatnak belőlük, amelyek a beépített, intelligens automatizációnak köszönhetően katasztrófahelyzetben is gyorsan visszaállítják a szolgáltatások működését. A központi informatikai osztály a telepített készülékeket egyetlen, webalapú menedzsmentkonzolról hatékonyan felügyelheti, az infrastruktúra működtetésével összefüggő feladatokat akár 80 százalékkal rövidebb idő alatt elvégezheti.

Szoftveralapú tárolás videomegfigyeléshez

Napjainkban a videomegfigyelés technológiáinak rohamos térhódítását látjuk, amelyek a közbiztonság és a vagyonvédelem területén túl számos iparágban válnak stratégiai fontosságú eszközzé, legyen szó az üzleti kockázatok csökkentéséről vagy a bevételek, a hatékonyság növeléséről. A nagy felbontású, IP alapú videomegfigyelő rendszerek azonban az érzékeny adatok hatalmas áradatát generálják, amelynek a rögzítése, védelme és nagy teljesítményű, akár valós idejű feldolgozása szinte megoldhatatlan feladatot ró a hagyományos IT infrastruktúrára.

A Lenovo DCG ezért globális stratégiai partnerével, a hiperkonvergens infrastruktúra (HCI) megoldásokat szállító Pivot3-vel közösen integrált készülékeket készített, amelyek a legnagyobb teljesítményt, ellenállóképességet és rendelkezésre állást adják kimondottan a videomegfigyelésre épülő, üzletkritikus alkalmazásokhoz. A Lenovo ultramegbízható ThinkSystem szervereit a Pivot3 HCI szoftvereivel integráló, optimalizált megoldásokkal a vállalatok egyetlen platformon konszolidálhatják a videomenedzsmentet, a hozzáféréskezelést és az összes kapcsolódó alkalmazást, így nincs szükség különálló, fizikai szerverekre, ami sokkal nagyobb megbízhatóságot és hibatűrést kölcsönöz a teljes biztonsági és üzemeltetési szoftverkörnyezetnek, nem utolsósorban az infrastruktúra összetettségét és költségeit is csökkenti.

Beépített, gépi intelligenciával, automatizációs és szabályalapú QoS képességekkel, valamint NVMe flash memóriás gyorsítással is emelik a szolgáltatások színvonalát a Lenovo és a Pivot3 készülékei, amelyeket a szervezetek széles köre használ videomegfigyelésen alapuló biztonsági, IoT és peremhálózati alkamazásaiban az okosvárosokban, az iparban és a szállítmányozásban, valamint az egészségügyi, az oktatási és a vendéglátóipari szektorban.

A hasonló megoldások bevezetését tervező szervezetek a Lenovo Innovációs Központjaiban távolról is tesztelhetik elképzeléseik megvalósíthatóságát, és valós időben, tényleges adataik és alkalmazásaik felhasználásával ellenőrizhetik, hogy a HCI készülékek miként teljesítenek majd egyedi informatikai környezetükben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.