Hirdetés
. Hirdetés

Az Apple iMessage és FaceTime bezárását akarja a szabadalombetyár

|

Miután első fokon kártérítést ítéltek neki, a VirnetX most azt kéri a bírótól, tiltsa meg az Apple-nek, hogy a technológiát iOS és Mac csevegőszolgáltatásaiban használja.

Hirdetés

Úgy látszik, egyesek nem érik be azzal, hogy az Apple - legalábbis az első fokú ítélet szerint - 625 millió dolláros kártérítést fog fizetni nekik. Ilyen vállalat a VirnetX, amely először meggyőzte az esküdteket arról, hogy az Apple szabadalomsértést követett el, majd a múlt héten azt kérte a texasi bírótól, hogy a fellebbviteli folyamat idejére kötelezze az Apple-t az iMessage és a FaceTime szolgáltatások szüneteletetésére.

Ha a bíró meghozza az ideiglenes tiltó rendelkezést, akkor az Apple-nek gyorsan áthidaló megoldást kell találnia, amellyel megkerülheti a szabadalmazott technológiát, vagy valóban fel kell függesztenie csevegőszolgáltatásait.

A perben érintett szabadalmak egyike a tartományneveken átívelő, biztonságos kommunikációs kapcsolatok létrehozásában szerephez jutó technológiát védi. A VirnetX elismerte ugyan, hogy két legnépszerűbb szolgáltatásának felfüggesztésére kényszeríteni az Apple-t túlzásnak tűnhet, de azzal érvelt, hogy a szabadalomsértés miatt helyrehozhatatlan károkat szenvedett.

Nem ez az első eset, hogy a két cég a tárgyalóteremben találkozott - 2012-ben, egy nagyon hasonló perben a bíróság 368 millió dolláros kártérítést ítélt meg a VirnetX-nek, amely 2014-ben ahhoz is nagyon közel került, hogy 1 százalékos jogdíjat kapjon minden eladott iPhone és iPad után. A fellebbviteli bíróság azonban utóbb mindkét ítéletet semmissé nyilvánította.

Korábban az Apple azt mondta a Fortune magazinnak, hogy a VirnetX követelései alaptalanok, és az ilyen perek csak azt bizonyítják, hogy milyen óriási szükség lenne a szabadalmaztatás megreformálására.

Szabadalombetyárnak minősítették már mások is a VirnetX-et, olyan, ügyvédek által vezetett cégnek, amely csupán azért jött létre, hogy hamis szabadalmak birtokában kártérítéseket csikarjon ki a nagyobb vállalatoktól. A VirnetX vezérigazgatója természetesen visszautasítja ezeket a vádakat.

Hasonló perekben az átmeneti tiltó rendelkezések elég gyakoriak voltak, 2006-tól azonban számuk csökkent, miután az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága az eBay javára döntött a MercExchange ellenében. Ha a texasi bíró most ezt a döntést követi, akkor elutasítja a VirnetX folyamodványát.

Miután korábbi, százmillió dolláros kártérítésétől a fellebbviteli folyamatban elesett, sokan úgy vélik, a VirnetX az átmeneti tiltással szeretné elkerülni, hogy ez megismétlődjön - lényegében elijeszteni az Apple-t, hogy fellebbezzen a 625 millió dolláros ítélet ellen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.