Hirdetés
. Hirdetés

Felhőkre fókuszál a Fujitsu

|

AI rendszerek és felhőszolgáltatások bevezetését felgyorsító megoldásokat jelentett be Münchenben zajló, éves konferenciáján a Fujitsu. A japán gyártó szerkezeti felépítését és működését tekintve is szolgáltatásfókuszú szállítóvá fejlődik.

Hirdetés

A Fujitsu szolgáltatásorientált szállítóvá alakulásának egyik kulcseleme a termékfejlesztés globális szintű integrálása, amelynek részeként az egyes technológiai területek a világ különböző pontjain kapnak központokat. Így talált például otthonra Vancouverben a mesterséges intelligenciát fejlesztő központ, illetve kapott kettős központot a kiberbiztonsági megoldások fejlesztése Londonban és Tokióban.

Hirdetés

Minthogy a Fujitsu 1954-ben gyártotta le Japán első számítógépét, több mint 60 éves hagyományra épít az informatikában, és ez a technológia marad az új Fujitsu lényege is, amellyé digitális átalakulásával fejlődik - mondta Tatsuya Tanaka, a vállalat elnöke a ma kezdődött Fujitsu Forum 2018 konferencia nyitó előadásában.

Az élenjáró technológiákat azonban a fenntartható növekedést célzó, közös digitális innováció jegyében a Fujitsu a továbbiakban mindinkább a globális felhőszolgáltatók platformjain elérhető, illetve azokkal integrált, vertikális megoldások formájában, többfelhős szolgáltatásaggregátorként juttatja el a felhasználókhoz.

Tatsuya Tanaka, a vállalat elnöke a Fujitsu Forum 2018 nyitó előadásában

Hibrid és többfelhős környezetekre összpontosító szállítóként a Fujitsu a megaszolgáltatókkal - az Amazon Web Services-zel, a Microsofttal és a VMware-rel - kialakított partneri együttműködésen keresztül is továbberősíti globális versenyképességét. Münchenben jelentette be a cég a Microsofttal kötött, kibővített rendszerintegrátori megállapodását és PRIMEFLEX for Azure Stack integrált rendszerét, amellyel a vállalatok házon belül is gyorsabban vezethetnek be felhőszolgáltatásokat kritikus üzleti alkalmazásaikhoz.

A világ többi térségéhez hasonlóan a startégia átfókuszálása és a szervezeti átalakítás szűkebb, európai, közel-keleti és afrikai régiónkat is érinti, ahol a Fujitsu jelenlétét ma még infrastruktúra megoldásai határozzák meg inkább - mondta Tanaka a konferencia sajtótájékoztatóján.

A digitális átalakulás részeként a Fujitsu Japánban vonja össze saját tulajdonú gyártókapacitásait, így 2020-ra megszünteti augsburgi gyárát is. Európai szervezete a továbbiakban egyrészt az értékesítésre, másrészt a nagy potenciállal bíró, jövőbe mutató technológiai és fejlesztési területekre fog összpontosítani, amelyeken újabb munkahelyeket is létesít. Mint dr. Réger József, a Fujitsu technológiai igazgatója mondta, az augsburgi gyár is alkalmaz például olyan IoT szakembereket, akik minden bizonnyal ezen a vonalon fognak továbbdolgozni.

Változatlan viszont a Fujitsu stratégiájában, hogy a feljövő technológiákat - közöttük a mesterséges intelligenciát, a fejlett analitikát, a robotikus folyamatautomatizálást és a blokkláncot - az ügyfelekkel és partnerekkel közös, emberközpontú digitális innováción keresztül igyekszik főáramba hozni. Az együttműködésnek a világszerte működő kompetenciaközpontok mellett a digitális átalakulás központjai, a Digital Transformation Centerek is otthont adnak. A Fujitsu eddig öt DTC-t nyitott - egyiküket Münchenben - és Európában már több mint 100 workshopot tartott, amelyen ügyfeleivel a transzformáció konkrét lehetőségeit mérte fel digitalizációs projektek indításához többek között a gyártóipar, a kereskedelem, a szállítmányozás, a pénzügyi szolgáltatások és a kormányzati szféra területén.

A konferenciát kísérő kiállításon is kialakított a Fujitsu egy alkalmi DTC-t, így a résztvevők a gyakorlati műhelymunkába is belekóstolhatnak, továbbá friss megoldásokkal is megismerkedhetnek, amelyeket a Fujitsu már a megújult stratégia jegyében fejlesztett.

Münchenben debütált többek között a Fujitsu Sholark keretrendszere, amely felgyorsítja a folyamatok intelligens automatizálásához és a döntéstámogatáshoz szükséges megoldások bevezetését - egy komplex AI rendszer esetében az átfutást évekről akár hónapokra rövidíthetik vele a vállalatok. Könnyen kezelhető, webalapú kezelőfelületén az üzleti felhasználók is választ kereshetnek összetett kérdéseikre, és tartalmazza többek között a HIKARI technológiát is, amelyet a Fujitsu európai laboratóriuma fejlesztett egészségügyi adatok feldolgozására, a páciensek állapotára vonatkozó kérdések megválaszolására.

Hónapokon belül érkezik a Fujitsu Digital Annealer Unit kvantumihletésű processzorának második nemzedéke is, hangzott el a konferencián. A DAU egyedülálló architektúrájánál fogva már eddig is több nagyságrenddel gyorsította fel az optimalizációs problémák megoldásához szükséges számításokat, új generációjával azonban a Fujitsu újabb, nyolcszoros teljesítményugrást ígér.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.