Hirdetés
. Hirdetés

Mélyrepülésben az okostelefon-piac

|

Február minden idők legnagyobb visszaesését hozta.

Hirdetés

Hirdetés

Csupán 61,8 millió okostelefon talált gazdára 2020 második hónapjában a Strategy Analytics pickutató cég adatai szerint. Egy évvel korábban 99,2 millió mobilt vásároltak világszerte, a visszaesés óriási, 38 százalékos. Ilyen zuhanásra még nem volt példa az okostelefonok történetében.

Az ok természetesen a koronavírus, a járvány miatt a rengeteg mobilt gyártó Kinában üzemek és üzletek zártak be a vírus terjedésének megállítására, és a kaotikus, kilátástalannak tűnő helyzetben a kínaiaknak sem volt igazán kedvük arra, hogy új mobilt vásároljanak maguknak. Így aztán a kínai okostelefon-gyártók különösen megszenvedték a hónapot.

Bár azóta a helyzet sokat javult Kínában, minden jel arra mutat, hogy sikerült megfékezni a járványt, melynek eredményeképpen beindultak a gyárak, és az üzletek újra kinyitottak, márciusban a koronavírus Európára és Észak-Amerikára sújtott le, így világviszonylatban nem várható, hogy az okostelefon-piac egyhamar visszatér a válság előtti állapotába.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.