Hirdetés
. Hirdetés

Olcsó noteszek listája

|

Egy ideje már mindenki a netbookokról, az olcsó, apró, szexi noteszgépekről beszél. Itt az első, átfogó lista a piacon lévő és a hamarosan várható gépekről, paraméterekkel és árakkal.

Hirdetés

A Liliputing.com összeállított egy átfogó listát azokról a netbookokról amik már a piacon vannak, vagy hamarosan várhatóak. A lista kitér a főbb technikai paraméterekre, az árra és a piaci hozzáférhetőségre is. Gyanítjuk, hogy ezek a gépek lesznek a nyár és az ősz slágerei nálunk is, így azért, hogy még teljesebb legyen a kép, azoknál a gépeknél, ahol rendelkezünk több, vagy a hazai piacra vonatkozó információval, kiegészítettük a listát:

Asus Eee PC 701

Az első, hivatalos forrásból származó gépek májusban érkeznek meg. A teljes 700-as sorozat - azaz a 7-hüvelykes kijelzővel szerelt gépek - hozzáférhető lesz a hazai piacon, beleértve a színes gépeket és a Surf változatokat is. Az Asus hazai képviselete 2 év garanciát vállal a magyar billentyűzettel szerelt gépekre. Operációs rendszerként az Asus saját Linux disztribúciója és Windows XP is választható a gépekhez. Ajánlott végfelhasználói árként az Asus bruttó 79 900 Forintot jelölt meg, de azt csak gyanítjuk, hogy ez a PC 701 4G, Linux-szal érkező változatára vonatkozik. Ebben a pillanatban a lokalizálás pontos mibenlétéről sincs információnk, nem tudjuk, hogy a Linux és az alkalmazások milyen nyelvi változatúak, de bírjuk a cég ígéretét, hogy amint hozzáférhetőek lesznek az első példányok, azonnal kapunk egyet tesztelésre.

Asus Eee PC 900
Úgy tudjuk, hogy a nyár végére ez a gép is megérkezik hozzánk, de további információ nem áll rendelkezésünkre.

HP 2133Mini-Note
Úgy értesültünk, hogy a HP nem szándékozik ezt a gépet Magyarországon forgalmazni.

MSI Wind
Júniusra várható az MSI Wind a hazai piacon, de ebben a pillanatban semmilyen további információ nem ismert.

2GO PC / HCL MiLeap X
Ezek a gépek a második generációs Intel Classmate PC alapjaira építkeznek. Az értékesítési forma úgy fest, hogy a gépeket az Intel szállítja a cégeknek, melyek azokat ellátják szoftverrel, a helyi igényeknek megfelelő formába öntik - a gépeknek egy sajátságos műanyag borítása van, gyakorlatilag ennek a kialakításáról van szó - és a saját nevük alatt hozzák forgalomba. Az Intelnek jelen pillanatban nincs olyan Magyar partnere, aki ilyen gépet forgalmazna - például a szomszédos Romániában van - de ez természetesen változhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.