Hirdetés
. Hirdetés

Szeptemberi viharok az oktatáspiacon

|

Váratlan fordulat történt a hazai oktatási cégek piacán. Szeptember 5-én, előzetes egyeztetés nélkül azonnali hatállyal felmondott a SZÁMALK Zrt. Továbbképzési Központjának teljes állománya, beleértve a vezetőt, Nyisztor Józsefet és az oktatásszervező gárdát.

Hirdetés

Számalk épület
Számalk épület
Az eredetileg informatikai tematikájú képzéseket kínáló SZÁMALK ma már az óvodától a szakközépiskoláig sokféle képzési formában érdekelt. Zárda Olivér, a cég nyáron kinevezett vezérigazgatója, szerint azonban továbbra is a szakoktatás jelenti számukra a fő irányt, csupán annyi változás történt az elmúlt évekhez képest, hogy ma már többféle szakmához is kínálnak OKJ-s képzéseket. Mintegy 1200-an tanulnak az alapítványi formában működő SZÁMALK Szakközépiskolában, ahol kifejezetten informatikai irányultságú szakmai képzés folyik (beleértve például a webdizájnt vagy a számítógépes grafikát is), valamint közel ezren a szeptemberben első tanévét kezdő META Szakközépiskolában, ahol a legkülönbözőbb, de piacképes szakmákból szerezhetnek képesítést a tanulók.

A prémium oktatást a cégnél a z Oktatási Központ képviselte, ahol a kifejezetten informatikai szakembereknek szánt Microsoft-, Cisco-, Linux- stb. képzések mellett például menedzsmentképzés is folyt. Az üzletág korábban már elérte a 700 millió forintos éves árbevételt is, de a válság begyűrűzése óta is meghaladta a bevétele a félmilliárd forintot. Ennek az üzletágnak a teljes gárdája mondott fel azonnali hatállyal szeptember 5-én. Az okra is hamarosan kiderült, ugyanis a távozó munkatársak egy levelet küldtek a partnereiknek: „A SZÁMALK Zrt. felnőttképzéssel (IT képzések – Microsoft, CCISCO, VMware, LINUX, JAVA, ITIL, Oracle stb. tanfolyamok, vezetői készség- és képességfejlesztő tréningek, Office tanfolyamok, nyelvi képzések stb.) foglalkozó szervezeti egysége, a SZÁMALK Továbbképzés (valamennyi munkatársa és oktatója), a mai naptól önálló cégként folytatja tevékenységét Training360 Kft. néven.” A Training 360 Kft.-t ez éve február 6-án jegyezték be. Egyetlen tevékenységi köre: M.n.s. egyéb oktatás (értsd: máshova nem sorolható). Az e-cegjegyzek.hu-n elérhető nyilvános adatok szerint ez év július 14-e óta a cégnek egyetlen tagja van: Nyisztor József, aki felmondása előtt 13 éven át vezette a SZÁMALK Továbbképzési Központot.

Zárda Olivér  szeptember 9-én küldött tájékoztatót az Továbbképzési Központ mintegy 13 ezer partnerének, melyben tájékoztatta őket a váratlan fejleményekről, valamint felhívta a figyelmüket arra, hogy a Training360 „nem jogutódja a SZÁMALK Zrt. Továbbképzési Központjának, azzal semmilyen szerződéses viszonyban nem áll.” A vezérigazgató lapunknak elmondta: megkezdték a központ személyi állományának az újraépítését. Ő úgy fogalmazott, hogy a cégvezetés ezt a helyzetet egy lehetőségnek fogja fel, hogy hatékonyabbá, azaz nyereségessé tegye a nagy éves forgalom mellett kezelhető mennyiségű veszteséget termelő üzletágat. Az oktatási kompetencia megvan, így előre láthatólag legkésőbb november közepén be tudják indítani az oktatást. Emellett a cég jogászai vizsgálják a jogi lépések megtételének lehetőségét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.