Hirdetés
. Hirdetés

Vállalatirányítás újításra nyitva

|

Csevegőrobotokat felvonultató, a digitális eszközök kijelzőjéhez automatikusan illeszkedő kezelőfelülettel és a felhasználói élmény testre szabását megkönnyítő alkalmazásprogramozási interfészekkel frissítette teljes szoftverportfólióját az IFS. A fejlesztéseket újabb megoldástervező és bevezetést gyorsító eszközökkel és szolgáltatásokkal is támogatja, jelentette be a szállító éves konferenciáján.

Hirdetés

Magasabb szintre lép a vállalatirányítás (ERP), a szolgáltatásmenedzsment és az eszközfelügyelet (EAM) megnyitásában, jelentette be az OpenAPI kezdeményezéshez újonnan csatlakozó IFS október elején Bostonban megtartott éves konferenciáján. A szállító 15 ezernél több OData-alapú alkalmazásprogramozási felületet (API-t) tett elérhetővé teljes szoftverportfóliójához, hogy új távlatokat nyisson az alkalmazások rugalmas bővítése és integrálása előtt, megkönnyítve a vállalatok digitális innovációját és az üzlet átalakítását.

Hirdetés

Az OData-alapú RESTful API-k segítségével a fejlesztők könnyebben bővíthetik az IFS alaprendszereit, gyorsabban kapcsolhatnak velük össze további alkalmazásokat egyedi igény szerint. Ugyanerre az API-technológiára épített az IFS korszerű felhasználói élményt adó Aurena kezelőfelületének kifejlesztésében, amelyet most szintén kiterjesztett teljes szoftverportfóliójára. A szállító ügyfeleinek és partnereinek így nem kell számolniuk a platformhoz kötöttség visszatartó erejével, szabadon újíthatnak, kapcsolódhatnak különböző adatforrásokhoz és fejleszthetnek alkalmazásokat a legnagyobb üzleti érték eléréséhez, mondták a cég vezetői az IFS World 2019 konferencia pódiumán.

A digitális innováció aurája
Az OData (Open Data Protocol) az OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards) nyílt szabványaként a RESTful API-k építésének és alkalmazásának jó gyakorlatát határozza meg. Az OData metaadatok gépek által olvasható módon írják le az API-k adatmodelljét, felgyorsítva a fejlesztést és megkönnyítve a kliensek csatlakozását és kommunikációját. A RESTful API alkalmazásprogramozási felületek a kérés-válasz alapú HTTP információátviteli protokollt használják az adatok lekérésére, küldésére, közzétételére és törlésére. Kisebb sávszélességgel is beérik, mint a szolgáltatásorientált architektúrák másik, robusztusabb technológiája, a SOAP (Simple Object Access Protocol), ezért alkalmasabbak internetes használatra.

Alaprendszereinek fejlesztésében az IFS ugyanazokat az API-kat használja, amelyekhez mostantól ügyfeleinek és partnereinek is hozzáférést ad, mondta Christian Pedersen, a szállító termékfejlesztési igazgatója. A vállalatok és a független szoftverszállítók így annak tudatában bővíthetik tovább és szabhatják testre az alapmegoldások felhasználói élményét, hogy az IFS-szel együtt, ugyanazon technológiával dolgoznak.

Christian Pedersen, az IFS termékfejlesztési igazgatója

Korszerű felhasználói élményt adó Aurena kezelőfelületét a szállító eredetileg tavaly, az IFS Applications 10-es verziójával jelentette be. A végfelhasználóra szabott, platform- és eszközfüggetlen, webalapú kezelőfelület, amelyhez mobilapplikációk és csevegőrobotok (chatbotok) társulnak, többek között HTML5, OData 4, RESTful API technológiákra épül, és deklaratív nyelvet ad a fejlesztőknek, amellyel könnyen megadhatják, hogy a felhasználók vállalati szerepkörének megfelelően mely digitális eszközön, kijelzőn milyen adatok jelenjenek meg.

A felhasználói élményt és a technológiai alapokat tekintve is nagy előrelépést hozó IFS Aurena egyaránt támogatja az iOS, Android és Windows operációs rendszereket, valamint az olyan eszközspecifikus képességeket, mint a GPS és a beépített kamera. Az intuitív módon kezelhető felületet a fejlesztők a felhasználók vállalati szerepkörének vagy típusának megfelelően optimalizálhatják a hatékonyabb munkavégzés támogatásához.

Digitális ikrek, kevert valóság és okos karbantartás
Újgenerációs technológiák integrálásával alaprendszereinek alkalmazásarchitektúráját is továbbfejleszti, jelentette be az IFS Bostonban. A vállalatokat egyedi üzleti és iparági igényeik összefüggésében gyorsabb digitális innovációhoz segítő architektúra az alapul szolgáló technológiák helyett a megvalósításra, a kitűzött célok elérésére helyezi a hangsúlyt. A tervek szerint 2020-tól az IFS teljes projekt- és szolgáltatásmenedzselő, gyártás- és vállalatirányító, valamint eszközfelügyeleti szoftverportfóliója erre fog épülni.

Az új architektúrában kifejezésre jutó megközelítés megkönnyíti a vállalatoknak az olyan fejlett technológiák gyakorlatias, célirányos integrálását, mint a dolgok internete (IoT), a kiterjesztett és a kevert valóság (AR/MR), a mesterséges intelligencia (AI), a gépi tanulás (ML) és a robotikus folyamatautomatizálás (RPA), hogy szervezeti szinten előmozdítsák az üzleti területek együttműködését, optimalizálják működésüket, automatizálják folyamataikat és pontosabban jelezhessék előre az eredményeket. A készülő architektúra előzetesét az IFS AR/MR-alapú távoli támogatás, digitális ikrek és meghibásodást előrejelző, prediktív karbantartás példáján működés közben is bemutatta.

Olyan környezetet alkot az új architektúra az Aurena kezelőfelülettel és a modellalapú, deklaratív fejlesztéssel együtt, amelyben az IFS és teljes ökoszisztémája felpörgetheti az innovációt, és az eddiginél is gyorsabb ütemben adhat újabb funkciókat, képességeket az alkalmazásokhoz, mondták a szállító előadói a konferencián. A nagyobb sebesség és elasztikusság elérése, valamint a választás szabadsága érdekében az IFS új architektúráját a Kubernetes konténertechnológiára építi, amely hiperméretekben skálázható, és éppúgy működik a felhőkben, mint a földi, házon belüli környezetekben, azokat zökkenőmentes hordozhatósággal kapcsolja össze. Más szóval az IFS konténerezi és konténerplatformon is elérhetővé teszi teljes szoftverportfólióját.

Mindezt a szállító úgynevezett örökzöld termékkövetéssel egészíti ki, amellyel a vállalatok - ha ezt a lehetőséget választják - mindig az alkalmazások legfrissebb változatát használhatják anélkül, hogy meg kellene birkózniuk a hagyományos verziófrissítések nehézségeivel. Az IFS szerint ebben a modellben a vállalatok nagyobb rálátást kapnak az alkalmazásokban megjelenő új funkciók ütemezésére, így jobban megtervezhetik üzleti képességeik továbbfejlesztését.

Frissítette az IFS terméktámogatási csomagjait, módszertanát és eszközeit is. Szintén új képességekkel gyarapodott többek között a megoldások tervezésére és vizualizálására szolgáló Solution Composer, valamint a szoftverek bevezetését felgyorsító, iparági bevált gyakorlatot átadó Industry Accelerator tanácsadói szolgáltatások köre. A jó gyakorlatot követő vállalatok nemcsak az alkalmazás éles indulását megelőző munka átfutási idejét rövidíthetik le, növelve projektjeik költséghatékonyságát és javítva beruházásaik megtérülését, hanem nagyobb üzleti értéket teremthetnek a szoftverek teljes életciklusán át.

Az International Data Corporation (IDC) fehér könyve (The Business Value of IFS Enterprise Application Solutions with Industry-Specific Use Cases, 2019. augusztus) szerint, amelyet az elemző a szállító megbízásából készített a megoldások üzleti értékének megállapítására, az IFS alkalmazásait bevezető vállalatok átlagosan 18 százalékkal növelik termelékenységüket, így beruházásaik 15 hónap alatt megtérülnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.