Hirdetés
. Hirdetés

Címlapunkon: Thalassys - Vállalatfejlesztés tartalmasan - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. március 8-án megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

4 Vélemény
Szenyán Endre, ügyvezető igazgató, A1 Solar
Érdemes előre felkészülni!
Uniós pályázatokkal startolhatnak a kkv-k a hatékonyabb energiafelhasználásáért.

5 Címlapunkon
Thalassys - Vállalatfejlesztés tartalmasan
Bár komoly kihívások sorával szembesülnek a szervezetek a jelenlegi gazdasági és geopolitikai helyzetben, a nehéz üzleti környezet egyúttal az inspiráció forrása is, vallja a Thalassys. A vállalatfejlesztés szakértőjeként ismert cég immár a legfejlettebb tartalomkezelő megoldással is segíti ügyfeleit a feltáruló lehetőségek megragadásában.

7 Kiállításokkal és versenyekkel folytatódik a Neumann 120 emlékév
A Neumann Társaság az emlékév nyitórendezvényét 2023. január 18-án rendezte meg, a Magyar Informatika Napjához kapcsolódóan. Márciusban debütálnak az első Neumann-kiállítások, országszerte.

8 AI, fenntarthatóság és emberközpontúság: bepillantás a jövőbe
Közel 20 országból gyűlnek össze idén áprilisban a technológiai iparág vezető szereplői, hogy bemutassák új fejlesztéseiket, és azt, miként képzelik el az élhetőbb, barátságosabb jövőt.

10 MWC Barcelona 2023 - Gyorsulás 5G-vel
Idén újabb harminc országban indulnak 5G szolgáltatások, így 2025-re megduplázódhat az ötödik generációs kapcsolatok száma, adott előrejelzést a GSMA. A mobil ökoszisztémát tömörítő szervezet március elején zárult világkongresszusán jelentette be Open Gateway kezdeményezését is, amely az egyszerűbb és gyorsabb innováció érdekében univerzális hozzáférést ad a fejlesztőknek a globális hálózatokhoz.

12 Ilyen volt az első Computerworld Caffe

14 A hibrid felhő jövője: két 2023-as trend, amire érdemes figyelni
Milyen hatással járt, hogy a pandémia alatt több millió alkalmazottat láttak el a szükséges technológiával ahhoz, hogy bárhonnan hatékonyan és biztonságosan végezzék munkájukat? Nyilvános felhők, valamint hibrid - nyilvános és privát - felhők jöttek létre nagy számban - és ezzel együtt járt a technológiai komplexitás óriási növekedése.

16 Forrester - Generatív AI az irodában
A mesterséges intelligencia a jövőben nélkülözhetetlen és megbízható kollégánk lesz a munkahelyen, adott előrejelzést a Forrester. Az elemző szerint súlyos hibát vétenének a vállalatok, ha alábecsülnék a generatív AI képességeit, de drágán megfizetnének azért is, ha vakon a technológiára bíznák magukat.

18 Digitalizáció van, többletnyereség (még) nincs
Bár a nemzetközi szakirodalom szerint a digitalizáció az üzleti teljesítmény javításának legfőbb forrása, a hazai feldolgozóipari cégeknél ez a pozitív kapcsolat egyelőre nem mutatható ki - állapítja meg a Budapesti Corvinus Egyetem kutatói, Losonci Dávid, Lőrincz László és Demeter Krisztina közreműködésével készült átfogó vizsgálat.

20 HPE - Nagy adatképességek a felhőben
Bár a vállalatok többsége döntően fontosnak tartja, hogy adataiból értéket nyerjen, az ehhez szükséges képességek hiánya növekedésüket és innovációs erejüket is korlátozza, derült ki a HPE globális felméréséből. A GreenLake szolgáltatásait bővítő szállító szerint adatképességeik fejlesztéséhez a szervezeteknek digitális transzformációs stratégiájukon is változtatniuk kell.

22 Döcög a szingapúri digitális bank kísérlet
Még 2019 júniusában jelentette be a Monetary Authority of Singapore (MAS), hogy digitális banki engedélyek bevezetésén dolgozik. A neobankok nemzetközi népszerűségét látva, a szingapúri központi bank így próbálta meg támogatni az újvonalas pénzügyi megoldások terjedését szabályozott kereteken belül. Egyelőre úgy tűnik, hogy a projekt nem váltja be a várakozásokat.

23 Adatokban nagyok vagyunk: izgalmas tények a Bixpert történelméből
Szívügyünk az elemzés - de hogyan tudnánk ezt a legjobban átadni? Adatokkal, számokkal. Így mutatjuk meg azt, amelyben mi a legjobbak vagyunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.