Hirdetés

Hírek

Megvan, melyik autógyár teljesít leggyengébben klíma érdekében tett intézkedések terén

ma 19:36|

A klíma érdekében kifejtett lobbitevékenységet vizsgáló jelentés szerint a japánok zászlóshajója teljesít leggyengébben az ágazatban.

A mesterséges intelligencia nem fog prédikációt írni, az szent!

ma 19:33|

A vallási szertartásokon részt vevő amerikaiak jobban aggódnak a gyorsan fejlődő technológia miatt, mint a közvélemény egésze - derül ki egy felmérésből.

Irány az informatika!

ma 17:27|

Jó lenne, ha a nők tisztában lennének képességeikkel, bíznának magukban, és ha érdekli őket az informatika, nem hagynák magukat eltéríteni a szakmától. A vegyes, női-férfi csapatok bizonyítottan kreatívabbak, mint a csak férfiakból álló csoportok.

Cloudera - Adattóház a hibrid felhőben

ma 15:00|

Nyílt adattóház megoldása mostantól magánfelhőben is támogatja az Apache Iceberg adattáblák használatát, még nagyobb rugalmasságot és skálázhatóságot adva a megbízható vállalati AI alkalmazásokhoz, jelentette be a Cloudera. A szállító az Nvidia új mikroszolgáltatásaival is integrálja adatplatformját.

Csapó Gergely Gábor: A következő évek kihívásai és trendjei izgalmas lehetőségeket rejtenek

ma 13:40|

A Rackhost Zrt. az elmúlt években Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő akkreditált domain regisztrátorává és hosztingszolgáltatójává vált. A vállalat vezérigazgatóját többek között arról kérdeztük, hogy milyen jelentős változások történtek az életükben, mire számítanak az elkövetkezendő időszakban, és melyek a tágabb jövőre vonatkozó terveik.

Intel - Partnerprogram AI processzorokhoz

ma 11:24|

Független szoftverfejlesztőkre és hardverszállítókra is kiterjeszti AI PC-s innovációt ösztönző kezdeményezését, jelentette be az Intel. A processzorgyártó nagy technológiai cégek ökoszisztémájával is együttműködik, hogy a mesterséges intelligenciát mindenütt hozzáférhetővé tegye.

Komoly megállapodás jött létre a dubaji központú MENA Fintech Szövetséggel

ma 08:46|

A magyar delegáció részeként a kecskeméti Neumann János Egyetem is jelen volt; új, globális irodájukat nyitották meg a térségben.

Legendás magyar konstruktőrök nyitják meg a School-Computer kiállítást Budapesten

tegnap 18:36|

Új helyszínen, a Neumann Társaság Báthori utca 16. alatti székházában mutat be időszaki kiállítást az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány - alapítója, a Neumann Társaság szakmai anyagaira építve - az iskolagépek történetéről.

Intelligens világításvezérlést kaptak a francia Lidl-üzletek

tegnap 13:16|

IoT világítási megoldásokkal teszik fenntarthatóbbá a működésüket.

Mit tud majd Közép-Európa legkorszerűbb, high-tech okosbörtöne Csengeren?

tegnap 09:45|

Magyarország, sőt a régió legkorszerűbb börtöne épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen. Az ezerötszáz férőhelyes, high-tech létesítmény a 49-es főúttól egy kilométerre épül, egy 5 és fél hektár területen, modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal. Az okosbörtönben videóanalizáló és helymeghatározó rendszer is működik majd.

Minden szervezet egészsége a fejénél kezdődik

2024.05.13 19:46|

Mi az a Dunning-Kruger-hatás? Egy kognitív torzítás, amely embereknél a saját képességeik túlértékelését okozza.

Az Egyesült Királyság repülés közben tesztelte kvantumnavigációs technológiáját

2024.05.13 17:21|

Az ilyen típusú rendszerek további biztonsági réteget jelenthetnek.

Így bővíti védelmi innovációs hálózatát a NATO Magyarországon

2024.05.13 16:31|

A katonai szövetség védelmi innovációs szervezete, a NATO DIANA bejelentette, hogy sokszorosára bővíti magyarországi jelenlétét: technológiai fejlesztést végző gyorsító- és tesztközpontokat kapcsol be a kutatás-fejlesztési hálózatába.

Bódis László - Iránymutatást adunk az innovációs ökoszisztémában

2024.05.13 13:05|

A hazai innovációs ökoszisztéma, Magyarország innovációs teljesítményének és kapacitásainak magasabb szintre emelése a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) küldetése.

NTT DATA Business Solutions - Tartalomkezelés az élmezőnyben

2024.05.13 11:07|

Versenyképességüket a közép- és kisvállalatok is olyan digitális megoldásokkal növelnék, mint a nagy szervezetek, bár kellő erőforrások hiányában a megvalósítás sokszor elmarad. Az előre konfigurált Ready2Run csomaggal azonban, amelyet az NTT DATA az ELO Digital Office platformjára épített, a KKV-k is az elsők között állhatnak rajthoz.

2024 Thales Data Threat Report - kiszolgáltatottak a vállalkozások

2024.05.13 09:07|

A friss jelentéséből kiderült, hogy a zsarolóvírus-támadások száma növekszik, mivel a megfelelőségi kudarcok sebezhetővé teszik a vállalkozásokat a támadásokkal szemben.

A gazdasági széttöredezettség árt a globális növekedésnek - IMF

2024.05.12 15:32|

Az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségek rontják a világgazdaság kilátásait egy vezető tisztviselő szerint.

Növeli hatékonyságát a horgászcikk-gyártásban az Energofish

2024.05.12 10:39|

Az üzemcsarnok bővítése lehetővé tette a géppark növelését, a kreatív részleg, a raktározás és a logisztikai bővítését, valamint a vállalatirányítási rendszer magas szintre való tovább fejlesztését.

A Neuralink első emberi alanyának agyba ültetett implantátuma hibásan működik, de a páciens állítólag nincs veszélyben

2024.05.11 18:04|

Elon Musk orvostechnológiai cége akkor hozta csak nyilvánosságra a kísérlet első száz napjának beszámolóját, amikor a sajtó felkéredezte.

Microsoft - Modellek és másodpilóták

2024.05.11 15:27|

A kis nyelvi modellek és a multimodális AI mellett a mesterséges intelligencia és a tudományos kutatás szorosabb összefonódása lehet az idei év három nagy trendje a Microsoft szerint. A Copilot alkalmazásait széles körben elérhetővé tevő szoftvercég az AI modellek tanítását és bevezetését támogató Azure felhőinfrastruktúráját is új képességekkel bővíti.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.