Hirdetés
. Hirdetés

Újabb történelmi csúcsot döntött a bitcoin

|

Átlépte a 61 ezer dolláros lélektani határt, ezzel új csúcsra ért a kriptovaluta.

Hirdetés

Bár voltak hirtelen esések, ennek ellenére hihetetlen tempóban nő a bitcoin árfolyama az év eleje óta: március 13-án elérte a lélektani 60 ezer dolláros határt, majd szépen 61 ezer fölé csúszva új rekordot ért el a kriptovaluta történetében. Ezzel a bitcoin teljes piaci kapitalizációja - az összes kibányászott érme összértéke - elérte az 1,14 billió dollárt a Coindesk szerint. 

Hirdetés

A folyamatos hullámvasutazás ellenére a bitcoin az utóbbi tíz évben eddig mindig fel tudott támadni, viszonylag elég rövid időn belül. Egy évtizeden belül akár az összes globális devizát felválthatja egyes feltételezések szerint. 

A bitcoin árfolyama különösen azóta élénk, hogy a Tesla bejelentette: 1,5 milliárd dollárt fektetett a kriptodevizába. Ezt akkor 20 százalékos ugrás követte, egyetlen nap alatt 38.000 dollárról 46 ezerre emelkedett az árfolyama.

Ám szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az egyre növekvő kriptobányászat nemcsak a videokártyák kínálatát vágta haza azáltal, hogy alkatrészhiányt és áremelkedést generált, nem kisebb fennakadásokat okozva az ellátási láncban, hanem rendkívül magas energiaigénye miatt nemsokára annyi károsanyag-kibocsátásért lesz felelős, mint London egymaga.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.