Hirdetés
. Hirdetés

Címlapunkon: Petrovics Tamás - Okos appok, hatékonyabb orvosi ellátás - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. május 24-én megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból:

4 Vélemény
Gyertyánfy Miklós, vezérigazgató-helyettes, Gránit Pólus Csoport
Hogyan lehet a több mint 300 milliárd forintos ingatlanvagyon esetében felelősen tervezni?

5 Címlapunkon
Petrovics Tamás, XUND társalapító és ügyvezető - Okos appok, hatékonyabb orvosi ellátás
Adatvezérelt, digitális, autonóm módon működő beteginterakciós ökoszisztéma felépítésén dolgozik egy hazai egészségdigitalizációs startup. Az osztrák-magyar alapítású XUND kezdeményezése reményt ad rá, hogy belátható időn belül - több európai ország után - Magyarországon is csökken majd az orvosok és nővérek terhelése, miközben gyorsul és javul a páciensek ellátása.

11 IDC - Digitalizálunk rendületlenül
Rugalmasságukat és fenntarthatóságukat is felhőalapú és mesterséges intelligenciára épülő megoldásokkal növelnék az európai vállalatok, az IDC ennek alapján két számjegyű növekedést vár régiónk digitalizációs piacán. A transzformációs törekvések az idén még visszafogottan bővülő szolgáltatáspiacot is lendületbe hozhatják a következő egy-két évben.

12 Technológia, üzlet és szakmai közösségépítés - hamarosan újra IT Fest!
Két hét és már itt is az IT szakmát harmadik éve lázban tartó esemény, az IT Fest. Az év legnagyobb szakmai diskurzusában 4 színpadon kerülnek majd terítékre a legizgalmasabb és leginnovatívabb IT megoldások. A digitális transzformáció technológiai, emberi kihívásai mellett többek között a smart rendszerek rövid és hosszú távú hatásai és a változásmenedzsment stratégiai szerepe is központi téma lesz. De a nagyvállalatok felhőbe költözése, a mesterséges intelligencia és az IT biztonság is kiemelt fókuszt kap, sőt a nagybankok következő generációs megoldásai sem hiányozhatnak majd 2023. június 8-án az IT Fest-ről. A helyszín stílusosan idén is "Magyarország Szilícium-völgye", a startup-ok keltető háza: a Millenáris lesz.

14 Van-e keresnivalója a magyar KKV-nak és egyetemeknek az USA-ban?
Jön a válasz a magyar-amerikai kapcsolatok legnagyobb rendezvényén, a Hungarian Summiton június 8-án, Budapesten!

16 IBM Think 2023 - AI alapmodellek vállalatoknak
Watsonx platformján az IBM újgenerációs alapmodelleket és generatív AI képességeket ad a vállalatoknak, önkiszolgáló fejlesztőstúdióval, hibrid adatárral és irányítási eszközkészlettel együtt. Éves konferenciáján a szállító mesterséges intelligenciával támogatott kódíráshoz, üzemeltetéshez és digitális munkavégzéshez is friss Watson termékeket jelentett be.

18 OPTEN: Nőtt a cégvezetéstől újonnan eltiltott személyek száma, de ennek ellenére közel 30%-kal csökkent a teljes lista
Átfordult a cégvezetéstől újonnan eltiltott magánszemélyek számában tartó hároméves csökkenő tendencia, 60%-kal nőtt 2022-ben ezen személyek száma. A cégvezetéstől újonnan eltiltott személyek számának növekedése ellenére az összességében eltiltottak száma 40 ezerről 30 ezer fő alá csökkent 2022-ben.

20 SAS Innovate 2023 - Analitikát mindenkinek
Egy milliárd dolláros beruházással fejleszt mesterséges intelligenciára épülő, felhőalapú iparági megoldásokat, jelentette be az SAS. A cég éves üzleti konferenciáján a fenntarthatóság növelését és az AI etikus alkalmazását segítő partnerinnovációkat is bemutatott.

22 Egyre jobban terjed a fintech szektorban a ChatGPT
Továbbra is óriási lelkesedés övezi az OpenAI mesterséges intelligencia megoldását, a ChatGPT-t. Pénzügyi nagyvállalatok és fintech startupok sora kezdett el különböző termékeket és szolgáltatásokat fejleszteni a megoldás mögött álló hálózat köré.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.