Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságos hálózatok intelligenciával - megjelent a ComputerTrends Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a ComputerTrends magazin 2024. január 17-én megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a ComputerTrends magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból:

5 Ingram Micro - Juniper Networks: Biztonságos hálózatok intelligenciával
Az Ingram Micro és a Juniper Networks új disztribútori megállapodást kötött a közép- és kelet-európai vállalatok kiszolgálására. Az együttműködés eredményeként az Ingram Micro térségbeli partnerei egyedi igényekre szabott hálózati, adatközponti és biztonsági megoldásokat tervezhetnek, építhetnek és telepíthetnek ügyfeleiknél a Juniper Networks technológiájával.

#Mesterséges intelligencia
11 Okoslogisztika dinamikus árképzéssel
Nagyon árérzékeny, ugyanakkor környezettudatos is a magyar vásárlók online végfelhasználói piaca. A mesterséges intelligencia bevezetése minőségi ugrást jelent a szolgáltatásokban, számos újszerű logisztikai megoldás - például a megrendelések paramétereinek előrejelzése - tesztfázisban van.

14 Forrester - Fordulóponton a generatív AI
A következő tíz évben a generatív mesterséges intelligencia lesz az üzleti növekedés fő gyorsító ereje, adott előrejelzést a Forrester. Az elemző szerint idén már a nagyvállalatok fele AI-megfelelésre fog költeni, és a technológiát még a szkeptikusok többsége is használni fogja, akár tudtán kívül is.

16 Adatvagyon-kutatás az egészségügyben
Pontosabb és gyorsabb diagnosztika, célzott gyógyszerkutatás. Ez csak két szempont a sok közül, ami a kutatók szeme előtt lebegett, amikor - lokális kihívásokkal szembesülve - a mesterséges intelligenciát is segítségül hívták globális kutatásaik során.

Hirdetés

#Felhő
18 Deloitte - Generatív AI, az üzlet alapszükséglete
A generatív mesterséges intelligencia a fenntarthatósági követelményekkel és az új bevételi paradigmákkal együtt visszafordíthatatlanul átformálhatja a technológia, a média és távközlés területét, hívta fel a figyelmet 2024-es előrejelzésében a Deloitte. Az elemző szerint az új év meghatározó időszak lesz az iparág számára, amelyben a növekedés óriási lehetőségeit azokhoz mérhető kockázatok kísérik.

20 A 10 legnagyobb cloud computing trend
Az előrejelzések szerint a vállalkozások által a felhőalapú számítástechnikai infrastruktúrára fordított kiadások világszerte 2024-ben fogják először meghaladni az 1 billió dollárt. Ennek hátterében olyan tényezők állnak majd, mint az új platformok és az as-a-service szolgáltatások, köztük a mesterséges intelligencia (AI) iránti növekvő igény.

22 Top adatközpont-előrejelzések
Bár a világgazdaság kilátásai 2024-ben nem túl élénkek, az adatközpont-iparág általános trendvonala pozitívnak tűnik. Hogy miért? Az egyik ok a generatív mesterséges intelligencia. A GenAI már eddig is nagyobb beruházásokat indukált az adatközpontokban, és ez a tendencia várhatóan még nagyobb lendületet kap.

Biztonság
24 Rónaszéki Péter - 2024: A kiberbiztonsági kihívások éve
2024 kritikus év a kiberbiztonság terén, a kiberbűnözés növekedése ijesztően magas kockázatot jelent a vállalkozások számára és folyamatos kihívást jelent a védelemmel foglalkozó szakembereknek. Az Európai Unió rendeletei, mint a NIS2 és a DORA, jelentős változásokat hoznak, valamint az átfogó információbiztonsági kontrollok és a tudatosítás, oktatás szerepe is egyre fontosabbá válik.

26 Mik kellenek az open source komponensek biztonságának fenntartásához?
A Micro Focus szakértői arra mutattak rá, hogy a megfelelő, fejlett megoldásokkal automatizálható és egyszerűsíthető a folyamat, a tesztelés és a javítás pedig zökkenőmentesen beilleszthető a szoftverfejlesztési ciklusba.

27 Edutus az első: szupergyors internet az oktatásban
Eredményesen vizsgázott hazánk első Wi-Fi 7-es szabványnak megfelelő vezeték nélküli internetes hálózata az Edutus Egyetemen. A TP-Link legfejlettebb okosfelhő alapú Omada megoldásaira épülő rendszer garantálja a világháló korábban elképzelhetetlenül gyors és megbízható elérését.

#Üzlet
28 IT-kiadások 2024-ben: három fő trend
Hogyan racionalizálhatják a vállalatok a működésüket, és hogyan nyithatnak új növekedési utakat 2024-ben?

30 Innovációk az élelmiszeriparban
Hogyan néz ki a jövő az élelmiszertechnológia számára? A DigitalFoodLab francia tanácsadócég közzétette a 2024-re vonatkozó éves State of FoodTech Trends jelentését, amelyben 28 irányt különített el hat megatrendben.

34 Marketingtrendek 2024: social, AI, előfizetés, voice SEO és itt a többi újdonság
Bár a fiatalok körében az Instagram és a TikTok a nyerő (a 14-25 éves korosztály akár 4 óránál is többet lóg a neten), a vállalkozások továbbra is, a vetélytársaival szemben stagnáló felhasználószámú Facebookon kommunikálnak a legtöbbet.

#Innováció
36 IBM - Kezdődik a kvantumhasznosság kora
A világ legnagyobb teljesítményű kvantumprocesszorát és első, kereskedelmi forgalomban elérhető kvantumszámítógépének második nemzedékét jelentette be az IBM Quantum Summit konferenciáján. A gyártó ismertette fejlesztési ütemtervét is, amellyel tíz éven belül valóra váltja a kvantumcentrikus szuperszámítógépek ígéretét.

38 Niklaus Wirthre, a szoftvertervezés úttörőjére és a Pascal megalkotójára emlékezünk
89 éves volt a lean szoftverek evangélistája, 9 programozási nyelv és egy operációs rendszer kidolgozója. Niklaus Wirth svájci informatikus professzor újév napján halt meg, nagyjából hat héttel 90. születésnapja előtt.

40 Milyen technológiákkal találkozhatunk idén az éttermekben?
A technológia időről időre megváltoztatja az éttermi szegmenst, most sincs ez másként.

#HR
42 Microsoft - Másodpilóták előnyben
A mesterséges intelligencia az ember és a számítógép közötti interakció teljesen új modelljét vezeti be, amely nélkül hamarosan el sem tudjuk majd képzelni a munkát, jövendölte a Microsoft a Copilot bejelentésekor. A szoftvercég felmérése szerint a virtuális asszisztenssel dolgozó felhasználók első tapasztalatai ezt igazolják.

44 Ez az év a rejtett munkaerő éve
Az új év küszöbén a legégetőbb tehetséggondozási kérdéseket tárták fel neves HR-szakemberek.

46 Mire fog összpontosítani a HR?
Mivel a munkavállalók és munkáltatók közti kapcsolat nem éppen a legjobb, a HR-vezetők azt remélik, hogy a bizalom és az elkötelezettség újjáéled, ha a cégek új munkahelyi szokásokat vezetnek be.

48 Változnak a külföldi toborzás feltételei
Átírhatja a munkaerőpiaci viszonyokat az új szabályozás.

49 PROGmasters - Szoftverfejlesztőkre továbbra is nagy szükség van
Egy, a PROGmasters résztvevői körében készített tavaly szeptemberi felmérés szerint a 2017 óta végzett válaszadók bruttó havi átlagfizetése 806 ezerről 913 ezer forintra nőtt egy év alatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.